Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Răfuiala nerostită cu tot ce e creştin

 
Răfuiala nerostită cu tot ce e creştin
  • 23 Dec 2015
  • 4478

Odata cu sosirea valului de imigranti musulmani in Europa, Crăciunul se transformă incet, incet, într-o sărbătoare interzisă. La Bruxelles, de exemplu, Târgul de Crăciun este acum redenumit ''Plăcerile iernii'', iar oficialii europeni nu mai transmit "Crăciun Fericit" ci "Felicitări de Sezon!". Europarlamentarul PNL Traian Ungureanu a vorbit în emisiunea X-press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV, despre o tendință a mai multor persoane din spațiul public de a se simți rușinate de societatea în care trăiesc, de a considera Occidentul vinovat pentru tot răul din lume și de a evita pe cât posibil discuțiile despre fundamentul creștin al Europei.

Problema sunt toți cei care se consideră datori să le ia apărarea (musulmanilor - n.r.), să elimine orice idee ipotetică în care un musulman s-ar putea simți insultat. Problema apare odată  cu persoanele de obicei din funcții publice, din mediile de informare și din mediile academice care sunt teribil de rușinate de societatea în care trăiesc. Sunt oameni care au ajuns după o lungă cugetare la concluzia că Occidentul e de vină pentru orice s-a întâmplat rău pe lumea asta.

Parlamentari cu convingeri creștine sunt destui, dar genul acesta de mesaje stupide e elaborat de administație. Mai ales în plenul Parlamentului, în ceea ce privește ținuta oficială, domnește o ipocrizie conformistă care are ceva anume, o răfuială nerostită cu tot ce e creștin.

A existat o discuție îndelungată și inutilă asupra textului Tratatului european, care a căutat cu multă grijă și a și reușit să evite orice referire la creștinism atunci când vine vorba la fundamentele Europei.

Tot mai mulți tineri mai ales, un tineret care e școlit în instituții de învățământ superior cu nume foarte prestigioase, după o lungă și insistentă spălare pe creier, ajunge la o reținere, la un fel de jenă față de orice e patrimoniu european creștin. Pericolul este accentuarea tendinței mai ales la generațiile care vin și care se consideră din acest motiv mai tolerante, mai progresiste.

Din păcate, istoria nu e de acord cu noi. Ea ne spune că minoritățile foarte hotărâte și cu acces la mijloace de informare, mai ales puse în fruntea societăților, pot schimba atmosfera publică și chiar istoria.

În presa americană se duce de câteva luni o dezbatere acerbă provocată de un val de fanatism, de infantilism ce mătură universitățile aflate la vânătoare de vrăjitoare. Nimeni nu mai e inocent dacă dă un semn de apropiere de ce e creștin și tradițional. În mediile de informare e o discuție pierdută pentru că acolo s-a hotărât deja.

Noi românii și atâția est-europeni am trăit vremuri în care alți decideau ce trebuie să gândim și cum. În Occident nu s-a întâmplat acest lucru și e această inocență de care profită o elită mediatică și academică foarte harnică și foarte intolerantă, ce stabilește ceas de ceas ce anume se poate gândi și ce nu se poate gândi, ce se spune și ce nu se poate spune.

Pe vremea când lucram la BBC se recomanda negru pe alb în corespondența internă ca în emisiuni să nu se folosească referințe directe la Crăciun. Există o formă de omisiune echivalentă cu cenzura. În multe din legi, orice referire la creștinism, la patrimoniul european cade în timpul discuțiilor din comisii. Nu e nevoie de directive scrise.


 



Sursa:m.b1.ro