Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sf. Scaun: Proiectul de lege din Italia privind homotransfobia, pericol pentru libertatea religioasă

 
Sf. Scaun: Proiectul de lege din Italia privind homotransfobia, pericol pentru libertatea religioasă
  • 25 Iun 2021
  • 557

Se cere o modulare diferită a proiectului de lege din Italia privind homotransfobia.

Unele conținuturi actuale ale proiectului de lege împotriva homotransfobiei, aflat în examinarea Senatului italian, “reduc libertatea garantată Bisericii Catolice” cu privire la organizarea și exercitarea publică a cultului, la exercitarea magisteriului și a ministerului episcopal, mai exact acele libertăți prevăzute de articolul 2, paragrafele 1 și 3 ale Acordului privind revizuirea  Concordatului, din 1984. Aceasta este esența notei verbale a Secretariatului de Stat, înmânată în data de 17 iunie a.c. ambasadorului italian pe lângă Sfântul Scaun.

În document se spune că proiectul de lege din Italia privind homotransfobia riscă, totodată, să interfereze cu dreptul catolicilor și al asociațiilor și organizațiilor lor la “deplina libertate de a se reuni și de a-și exprima propria viziune prin cuvinte, în scris și prin alte mijloace de comunicare”, după cum prevede paragraful 2.

Prin nota verbală a Secretariatului de Stat se speră într-o diferită redactare a acestui proiect de lege.  Sursa:vaticannews.va/ro