Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Primul Centru catolic de consiliere pentru familii la Chişinău

 
Primul Centru catolic de consiliere pentru familii la Chişinău
  • 19 Feb 2014
  • 2062
La Chişinău a fost deschis primul Centru catolic de consiliere pentru familiile moldovene. „Biserica Catolică din Republica Moldova trebuie numaidecât să relanseze valoarea familiei într-o ţară în care multe familii se destramă, dar şi să privim cu atenţie înspre viaţa umană”, a spus PS Anton Coşa la inaugurarea centrului, informează agenţia SIR.

„Reluând ceea ce învaţă Papa Francisc, pot spune că prin această structură atingem şi servim carnea suferindă a poporului”, a continuat episcopul catolic de Chişinău, subliniind că acest centru a fost deschis tocmai în anul în care Sfântul Părinte a programat sinodul episcopilor despre familiei, care se va desfăşura la Vatican între 5 şi 19 octombrie 2014. Centrul de consiliere este un proiect al Fundaţiei „Regina Pacis” şi se află „în serviciul familiei, pentru a proteja viaţa, a sprijini persoanele cu dizabilităţi şi pentru a fi alături de cei mai nevoiaşi”. La inaugurare a luat parte şi vice-preşedintele Mişcării creştine a muncitorilor, Antonio Di Matteo, care a sprijinit crearea acestui centru. În cadrul centrului, care începe să funcţioneze imediat, va lucra un grup de profesionişti moldoveni, de la pedagog la psiholog, toţi fiind voluntari.

Statisticile din Republica Moldova sunt îngrijorătoare: aproximativ 150 de mii de minori sunt departe de părinţii care au emigrat, o treime dintre căsătorii se termină printr-o separare sau divorţ, avortul este folosit ca metodă contraceptivă, numărul de sinucideri este mare mai ales între tineri şi bărbaţi, iar o mare parte a populaţiei trăieşte în sărăcie.Sursa:ro.radiovaticana.va