Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Șase sfaturi care ajută la reducerea mândriei

 
Șase sfaturi care ajută la reducerea mândriei
  • 17 Noi 2020
  • 437

Mândria otrăvește sufletul. A deveni conștient de gravitatea acesteia este un punct bun pentru a începe lupta contra ei.

 

"Dumnezeu se opune celor mândri", ne asigură Scriptura (Iacov 4,6). Sfântul Ioan Cassian a observat că opoziție, aceastărezistență a lui Dumnezeu nu există în aspecte ale altorpăcate: "Cât de mare este răul mândriei, că nu are nici un înger, nici alte virtuți care i se opun, ci îl are peDumnezeu însuși ca adversar!" Într-adevăr, mândria este un atac asupra lui Dumnezeu însuși, așa că este crucial să luptămîmpotriva lui.

 

1. CĂUTĂ SMERENIA

Mândria este respinsă de opusul ei - smerenia, o virtute dobândită printr-o serie de fapte mici. Cea mai grea smerire - și cea mai fructuoasă - este cea pe care nu o alegem.

 

2. DEVINO INTIM CU DUMNEZEU

Este posibil să faceți acest lucru prinmai multe căi... meditând la Cuvântul lui Dumnezeu (cf. Fil. 4, 8), oferind rugăciuni scurte pe tot parcursul zilei, practicând adorația tăcută în care sunteți pur și simplu cu El, fără a spune sau a face nimic.

 

3. CULTIVĂ DISCREȚIA

Încercați să nu atrageți atenția asupra dumneavoastră și să învățați cum să dăruiți în secret, fără ca cineva să fie conștient de acest lucru (Mt. 6, 1-4). Puteți încerca să o faceți o dată pe zi. Dacă aveți tendința de a fi mai generos atunci când ieșiți cu prietenii, propuneți-vă să oferiți la fel de mult și la fel de des celor care au nevoie atunci când nu sunteți însoțiți de cunoscuți.

 

4. ACCEPTĂ-ȚI EMOȚIILE ȘI ÎNVAȚĂ SĂ RÂZI DE TINE

O persoană independentă care controlează totul trebuie să învețe mai întâi să accepte cine este, să cunoască inclusiv emoțiile sale și să nu se ia atât de în serios, uneori.

 

5. RECUNOAȘTE TOT CEEA CE DATOREZI

O persoană independentă poate cu ușurință să devină mai puțin mândră prin mulțumire și laudă, adică recunoașterea (în sensul deplin al cuvântului) a tot ceea ce ați primit.

 

6. SACRIFICĂ-TE PENTRU CEILALȚI

Imitându-l pe Isus Christos, oferiți viața dumneavoastră (banii, timpul, prietenia, iubirea etc.) pentru binele celorlalți.

 

De Părintele Pascal Ide și Luc Adrian

 


 

Traducerea: Ioan – Ștefan Dumitraș

 Sursa:aleteia.it

Știri din aceeași categorie

  • 25 Mai 2017
  • 2829
  • 0