Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou Prefect pentru Congregația Cauzelor Sfinților

 
Un nou Prefect pentru Congregația Cauzelor Sfinților
  • 15 Oct 2020
  • 615

Sfântul Părinte Papa Francisc a numit astăzi, 15 octombrie 2020, noul Prefect al Congregației Cauzelor Sfinților, în persoana Mons. Marcello Semeraro, până în prezent Episcop al Diecezei de Albano (Italia) și Secretar al Consiliului Cardinalilor care are misiunea de a-l ajuta pe Sfântul Părinte în conducerea Bisericii Universale și de a studia proiectul de revizuire a Constituției Apostolice „Pastor Bonus” despre Curia Romană.

Mons. Semeraro s-a născut în anul 1947 în provincia Lecce. A fost hirotonit preot în anul 1971. A obținut un doctorat în teologie la Universitatea din Lateran.

În anul 1988 a fost ales Episcop de Oria, iar în anul 2004 a fost transferat la conducerea diecezei de Albano. Papa Francisc l-a numit în anul 2013 Secretar al Consiliului Cardinalilor pentru reforma Curiei Romane.

 

Traducere: LNUSursa:acistampa.com