Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Audiența papei Francisc cu participanții la plenara R.O.A.C.O.

 
Audiența papei Francisc cu participanții la plenara R.O.A.C.O.
  • 17 Iun 2016
  • 2163

Papa Francisc i-a primit în audiență astăzi, 16 iunie 2016, pe participanții la plenara Reuniunii Operelor de Ajutorare a Bisericilor Orientale (R.O.A.C.O). Evenimentul a avut loc cu ocazia încheierii lucrărilor plenarei, care au început la 13 iunie și s-au desfășurat în Vatican. În cadrul dezbaterilor, participanții au abordat teme precum situația Bisericilor catolice orientale din Ucraina, Țara Sfântă, Orientul Mijlociu, diaspora orientală din India și angajamentul agențiilor R.O.A.C.O. în aceste teritorii. Lucrările plenarei au fost conduse de cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale.

Vorbind despre lucrările de restaurare care au loc la Sfântul Mormânt și la Bazilica Nașterii Domnului de la Betleem, Pontiful Roman a amintit că în edificiul care adăpostește locul în care s-a născut Cristos a fost găsit un mozaic cu al șaptelea înger, care împreună cu ceilalți șase formează un fel de procesiune către locul în care se comemorează misterul întrupării Cuvântului.

Papa Francisc: „Acest fapt ne face să ne gândim că și chipul comunităților noastre poate fi acoperit de «depuneri de praf» din cauza diverselor probleme și păcate. Și totuși munca voastră trebuie să fie mereu ghidată de certitudinea că sub «depunerile» materiale și morale, chiar și sub lacrimile și sângele provocate de război, violență și persecuție, sub acest strat care pare impenetrabil, este un chip luminos precum cel al îngerului din mozaic. Și voi toți, cu proiectele și activitățile voastre, cooperați la această «restaurare», astfel încât chipul Bisericii să reflecte în mod vizibil lumina lui Cristos, Cuvântul întrupat. El este pacea noastră și bate la poarta inimii noastre în Orientul Mijlociu, precum și în India sau Ucraina, țară căreia am dorit să-i fie destinată o colectă extraordinară desfășurată în luna aprilie în Bisericile din Europa”.

În încheierea audienței cu participanții la plenara Reuniunii Operelor de Ajutorare a Bisericilor Orientale, papa Francisc i-a binecuvântat și le-a cerut să se roage pentru el, amintind de călătoria sa apostolică în Armenia, care va avea loc de la 24 la 26 iunie.

Papa Francisc: „În timp ce invoc asupra voastră binecuvântarea Domnului, vă cer să vă rugați pentru mine, care peste câteva zile voi merge pelerin într-o țară orientală, Armenia, prima dintre națiunile care au primit Evanghelia lui Isus. Vă mulțumesc din inimă! Maica Domnului să vă apere și să vă însoțească!”.

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va