Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

IPS Aurel Percă și PS Cornel Damian l-au felicitat pe Card. Lucian Mureșan, la 89 de ani de viață

 
IPS Aurel Percă și PS Cornel Damian l-au felicitat pe Card. Lucian Mureșan, la 89 de ani de viață
  • 25 Mai 2020
  • 485

Episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), ÎPS Aurel Percă – Arhiepiscop Mitropolit – și PS Cornel Damian – Episcop auxiliar -, i-au trimis o scrisoare de felicitare Eminenței Sale Cardinalul Lucian Mureșan, cu ocazia aniversării a 89 de ani de viaţă.

„Aniversarea vârstei de 89 de ani ai Preafericirii Voastre – scriu episcopii ARCB – ne dă prilejul să vă adresăm gândurile cele mai înălțătoare și să vă urăm tot binele care vine de la Domnul, pentru a putea duce la îndeplinire nobila misiune pe care o aveți în călăuzirea credincioșilor pe drumul mântuirii și al păcii”.  „Îl rugăm pe Întreitul, Atotputernicul și de oameni Iubitorul Dumnezeu să Vă învrednicească de sănătate, binecuvântare, har, bogată și îndelungată păstorire în slujirea Bisericii”, adaugă IPS Aurel și PS Cornel, urându-i Eminenței Sale „la mulți ani”.

Cardinalul Lucian Mureșan s-a născut la 23 mai 1931, în comuna Ferneziu din Baia Mare. A fost hirotonit preot la 19 decembrie 1964, de Episcopul Ioan Dragomir, desfășurând ulterior o bogată activitate pastorală în clandestinitate. La 27 mai 1990 a fost consacrat Episcop la Baia Mare, consacrator principal fiind Alexandru Todea, pe atunci mitropolit, creat cardinal un an mai târziu de Papa Ioan Paul al II-lea. La 4 iulie 1994 a fost numit de același Suveran Pontif Arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia şi Făgăraş şi Mitropolit al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică (BRU), iar pe 16 decembrie 2005, Papa Benedict al XVI-lea, astăzi emerit, l-a ridicat la demnitatea de Arhiepiscop Major. Acelaşi Sfânt Părinte l-a creat cardinal pe 18 februarie 2012.

 Sursa:angelus.com.ro