Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sora André, cea mai în vârstă călugăriță din lume

 
Sora André, cea mai în vârstă călugăriță din lume
  • 17 Feb 2020
  • 629

Sora André (116 ani), din comunitatea Fiicelor Carității, este cea mai în vârstă persoană din Europa și a doua cea mai în vârstă din lume. Este depășită de Kane Tanaka (117 ani) din Japonia. Sora André trăiește în casa de odihnă Sf. Ecaterina Labouré din Toulon, Franța, unde pe data de 11 februarie și-a sărbătorit ziua de naștere alături de familie și prieteni.

Născută în anul 1904, călugărița a trăit cele două războaie mondiale, dar și frumusețea a zece pontificate!

S-a convertit la catolicism la vârsta de 19 ani și a intrat în rândul Fiicelor Carității la vârsta de 40 de ani. În ochii multora o vocație tardivă, dar care s-a extins pe durata a 76 de ani.

Timp de 28 de ani s-a îngrijit de persoanele vârstnice și de orfani la spitalul din Vichy. La venerabila vârstă de 105 ani (în anul 2009), s-a mutat la Toulon.

Care este rețeta ei secretă pentru fericire? „Rugați-vă și beți o cană de ciocolată în fiecare zi”. Deși oarbă și în scaun cu rotile, nu și-a pierdut simțul umorului și cere întotdeauna rugăciuni pentru ea. Adaugă: „Sper ca Bunul Dumnezeu să nu fie prea lent și să mă facă să mai aștept mult. Deja cam exagerează...”

 

Traducere: LNUSursa:churchpop.com

Știri din aceeași categorie