Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Fața lui Isus întipărită pe o ostie consacrată. Miracol euharistic în India?

 
VIDEO: Fața lui Isus întipărită pe o ostie consacrată. Miracol euharistic în India?
  • 04 Feb 2020
  • 3488

O parohie catolică din Kerala (India) a trimis pe 11 ianuarie a.c., la Vatican prin intermediul Nunțiaturii apostolice, o ostie consacrată pe care se crede că a apărut Sfânta Față a lui Isus. Prin studii suplimentare, Vaticanul se va pronunța asupra eventualei veridicități a fenomenului și va constata dacă a fost vorba despre un miracol euharistic.

Evenimentul a avut loc în Biserica „Cristos Rege” din Vilakkannur (statul Kerala), o localitate în care trăiesc 1250 de catolici, pe 15 noiembrie 2013. Celebrând Liturghia zilnică la ora 7, parohul, Pr. Thomas Pathickal, a observat în momentul consacrării că pe ostie a apărut o pată, care își mărea dimensiunile. Acea pată a luat forma Sfintei Fețe a lui Isus.

Vestea s-a răspândit cu repeziciune în localitate și în împrejurimi și mulți credincioși au început să viziteze biserica din Vilakkannur, pentru a admira și venera posibilul miracol euharistic.

După trei zile de la presupusul miracol, Arhiepiscopia siro-malabareză de Tellicherry a luat ostia și a demarat un proces de evaluare științifică a celor întâmplate, iar în anul 2018 a restituit-o bisericii parohiale. Arhiepiscopul George Njaralakatt a decretat ca aceasta să fie păstrată într-un loc special amenajat pe un altar lateral în biserică, împreună cu alte relicve și să nu fie folosită spre adorație. „Faptul că ostia a fost restituită parohiei - a declarat Arhiepiscopul - nu înseamnă că a fost acceptat oficial miracolul euharistic”.

De aici a venit decizia de a trimite ostia la Vatican pentru investigații suplimentare.

 

Traducere: LNU

 Sursa:it.aleteia.org