Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Înalta Curte australiană a anulat căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex

 
Înalta Curte australiană a anulat căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex
  • 12 Dec 2013
  • 3390
Înalta Curte australiană a declarat neconstituţională legea din Canberra care a autorizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Decizie Curţii a anulat cele 27 de uniuni între persoane de acelaşi sex contractate sâmbăta trecută la Canberra.

Decizia Curţii este considerată o victorie a guvernului conservator a lui Tony Abbott împotriva celor care susţin căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. În districtul Canberra, primul din Federaţia Australiană, sâmbăta trecută a intrat în vigoare legea care permitea căsătoria persoanelor de acelaşi sex. Legea fusese aprobată încă din luna octombrie de parlamentul local. Această lege a fost însă atacată de guvernul Abbott care a făcut apel la Înalta Curte spunând că o astfel de lege poate fi adoptată doar la nivel federal. Judecătorii supremi i-au dat dreptate declarând în unanimitate că legea aprobată în teritoriul Canberra este neconstituţională.
Sursa:ro.radiovaticana.va