Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii Bisericii Greco-Catolice Ucrainiene au celebrat Sfânta Liturghie în mijlocul protestatarilor aflați în Piața Maidan din Kiev

 
Episcopii Bisericii Greco-Catolice Ucrainiene au celebrat Sfânta Liturghie în mijlocul protestatarilor aflați în Piața Maidan din Kiev
  • 11 Dec 2013
  • 4390
În această dimineață de 11 decembrie 2013 a fost celebrată Sfânta Liturghie în mijlocul protestatarilor aflați în Piața Maidan din Kiev, după care a fost citit un apel de sprijin și solidaritatea cu cei care sunt în stradă pentru a demonstra. Sfânta Liturghie a fost celebrată de episcopii Bisericii Greco-Catolice Ucrainiene, reuniți în aceste zile pentru lucrările Sinodului permanent.

Pentru Agenția Sir, Mgr. Sviatoslav Shevchuk, Arhiepiscopul Major de Kiev și capul Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, a declarat că Biserica a ales să fie "cu poporul", fapt pentru care în aceste zile de demonstrații s-a decis să lase deschise bisericile în orașul Kiev 24 de ore din 24, oferind adăpost și mese calde într-un moment al anului în care temperatura scade chiar și sub minus 9 grade. Între protestatarii din piață sunt și preoți, find instalată și o capelă cu un altar, crucifix și icoane, într-un cort. Episcopul Bohdan Dzhiurakh, secretarul Sinodului permanent, a citit un apel către protestatari. Episcopii Sinodului exprimă consternarea lor în ceea ce privește acțiunile de violență exercitate de poliție și armată în această noapte împotriva protestatarilor din Piața Independenței. "Suntem profund deranjați – se scrie în apel - de acțiunile forțelor de securitate ale statului săvârșite în Piața Independenței din centrul orașului Kiev, efectuate sub acoperirea noapții. Condamnăm orice acțiune destinată să limiteze libertățile civile, în special libertatea de exprimare și demonstrația publică pașnică a cetățenilor ucraineni. Ne declarăm sprijinul și solidaritatea noastră față de toți cei care în Piața Maidan manifestă cu demnitate și sunt mărturia demnității concetățeniilor și a întregii națiuni. Sprijinim în mod ferm natura pașnică a acestei întâlniri civice și declarăm dezaprobarea noastră față de orice formă de violență. Ne rugăm Dumnezeului celui Atotputernic să ne dea pace, dreptate și pentru ca  adevărul să triunfe pentru poporul nostru. În acest moment de mare încercare, cuvintele lui Isus Cristos, care au fost proclamat în toate bisericile noastre duminica trecută ne încurajrază: "Nu te teme, crede numai, și se va mântui (Luca 8,50)”

Traducere: ACCSursa:www.news.va