Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Card. Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, pentru prima dată în România

 
Card. Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, pentru prima dată în România
  • 29 Noi 2013
  • 3038
Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, va veni pentru prima dată în România între 3 și 7 decembrie, anul curent. Koch va vizita orașele București, Blaj, Alba-Iulia și Cluj-Napoca; se va întâlni cu președintele Traian Băsescu, cu secretarul de Stat pentru Culte, precum și cu Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române și Arhiepiscopii Ortodocși de Alba-Iulia și Cluj.

Se va întâlni, de asemenea, cu Mons. Ioan Robu Arhiepiscop de București și președinte al Conferinței Episcopale Române, precum  și cu Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Greco-Catolice.

”Vizita în România a Cardinalului Kurt Koch onorează Biserica noastră Română Unită și întreaga noastră țară. Este cea dintâi vizită oficială a Eminenței Sale, înscriindu-se în optica de deschidere și de dialog promovată de Sf. Părinte Papa Francisc. Această vizită primește valențe cu atât mai profunde în perspectiva actualului stadiu al dialogului ecumenic, în care Bisericile Răsăritene Unite cu Roma joacă un rol, am putea spune, profetic. Ne amintim în acest sens de ceea ce sublinia Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea, cu ocazia vizitei apostolice în România (7-9 mai 1999): „Voi, fii ai Bisericii Greco-Catolice, mărturisiţi de trei secole, prin sacrificii uneori ne­maiauzite, credinţa voastră în unitate”.  Nutrim în continuare speranța ca, urmând îndemnurile Sfântului Scaun și ale Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, dialogul cu frații ortodocși să fie bazat pe un autentic spirit de iertare, dar în același timp pe un la fel de autentic respect și pe dreptate, în deplină fidelitate față de jertfa mărturisită până la sânge de înaintașii noștri”, afirmă Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore cu sediul la Blaj.

În timpul vizitei, Cardinalul Koch se va întâlni, de asemenea, cu profesorii Facultății de Teologie Catolică din cadrul Universității din București, unde va avea loc o conferință cu privire la starea actuală a ecumenismului.


Traducere: ACC

Sursa:
agensir.it