Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O rugăciune a părinților îngrijorați către Sfântul Iosif

 
O rugăciune a părinților îngrijorați către Sfântul Iosif
  • 22 Aug 2019
  • 2426

Sfântul Iosif, este ocrotitorul Sfintei Familii și părinte model pentru modul său de a avea încredere în Dumnezeu. Lui, fiecare părinte este chemat să-i încredințeze copiii, dar și grijile, necazurile sau dilemele, prin această rugăciune scrisă de Sfântul Francisc de Sales.

„Copii mici, griji mici, copii mari, griji mari” enunță proverbul. Da, un copil, la orice vârstă, poate provoca griji părinților săi, din motive de sănătate, orientare, stil de viață... Cu toate acestea, Sfântul Iosif oferă părinților îngrijorați un model de paternitate încrezătoare. După apariția îngerului în vis, o ia pe Maria acasă, contrar planului său inițial. „Sfântul Iosif ar fi putut solicita facilități pentru a asigura viitorul lui Isus, dar era mulțumit să aibă încredere în Dumnezeu”, spune fratele Dominic Iacob în gândurile sale spirituale despre Sfântul Iosif. „Prin ascultarea sa, Sfântul Iosif ne învață că nu putem poseda anumite lucruri fără să le primim și că nu le putem primi fără a renunța”. Un gest de abandon la care Sfântul Francisc de Sales, întemeietorul Ordinului Vizitării și Doctor al Bisericii, ne invită, de asemenea, în această rugăciune prin care îl roagă pe Sfântul Iosif să „facă posibile cele mai imposibile lucruri”.

    Mărite Sfânte Iosif, soț al Mariei, acordă-ne protecția ta paternă, te implorăm prin Inima lui Isus și Inima Imaculată a Mariei. O, tu, a cărui putere infinită se extinde la toate necesitățile noastre și știe să facă posibile cele mai imposibile lucruri, deschide-ți ochii de tată către interesele copiilor tăi. În încercarea și durerea care ne apasă, alergăm la tine cu încredere; primește sub ocrotirea ta caritabilă această situație importantă și dificilă, cauza anxietății noastre. Fă ca rezultatul său fericit să fie spre gloria lui Dumnezeu și spre binele slujitorilor săi devotați. Amin.

Rugăciune către Sfântul Iosif a Sfântului Francisc de Sales(1567-1622)

 

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org