Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

25 de ani de la numirea ca Arhiepiscop şi Mitropolit a Preafericitului Cardinal Lucian

 
25 de ani de la numirea ca Arhiepiscop şi Mitropolit a Preafericitului Cardinal Lucian
  • 04 Iul 2019
  • 1594

În urmă cu 25 de ani, Preafericitul Părinte Cardinal LUCIAN MUREŞAN, a fost numit Arhiepiscop al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş şi Mitropolit al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

La 4 iulie 1994, după retragerea cardinalului Alexandru Todea de la conducerea Arhiepiscopiei de Alba Iulia și Făgăraș, Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit pe episcopul Eparhiei de Maramureș, PS Lucian Mureșan, Arhiepiscop al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş şi Mitropolit al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Instalarea sa în Catedrala din Blaj a avut loc în data de 27 august 1994.

Credincioșii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, deopotrivă clerici și laici, urează Preafericirii Sale multă sănătate întru plinătate de haruri și rodnică păstorire a turmei încredințate de Domnul Isus Cristos!


„Pe Stăpânul și Arhiereul nostru Doamne Îl păzește!


Întru mulţi ani, Stăpâne!”