Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Pelerinajul credincioșilor greco-catolici români de la Paris la Lourdes

 
FOTO: Pelerinajul credincioșilor greco-catolici români de la Paris la Lourdes
  • 11 Iun 2019
  • 2667

În perioada 7-10 iunie 2019, Misiunea Greco-Catolică Română din Paris a organizat tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes.

Pe lângă popasul de rugăciune la grota de la Massabielle, locul apariției Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins participarea la diferitele devoțiuni celebrate în Sanctuar. În dimineața zilei de sâmbătă 8 iunie, s-a celebrat Dumnezeiasca Liturghie în Bazilica Rozarului, iar duminică, 9 iunie, părintele Cristian Crișan, rectorul Misiunii Greco-Catolice de la Paris a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu părintele Mihai Marina și ceilalți preoți participanți la pelerinaj, în grota apariției Maicii Domnului.


Pelerinajul la Lourdes al credincioșilor greco-catolici români de la Paris a devenit o tradiție,  fiind ințiat în urmă cu mai bine de 17 ani de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, pe atunci păstorul comunității.

În acest an, cei peste 450 de pelerini, provenind atât din Paris cât și din alte orașe ale Franței și Italiei, i-au mulțumit Sfintei Fecioare pentru vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România precum și pentru beatificarea celor șapte episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Scopul acestui pelerinaj a fost profund spiritual, ocazie providențială pentru pelerini de a se apropia de scaunul Sfintei Mărturisiri, în spiritul de păcăință cerut de Preasfânta Fecioară Mariei sfintei Bernadeta.

 

ACC