Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Bixad pe străzile din Belgia

 
FOTO: Procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Bixad pe străzile din Belgia
  • 22 Mai 2019
  • 1699
Duminica, 19 mai 2019, comunitatea catolica romana din Belgia a avut bucuria de a purta in procesiune pe strazile orasului Malines, o copie a icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Bixad. 
 
Incepand cu anul 1272, in Belgia are loc anual procesiunea Hanswijk, in cadrul careia crestinii ies prin oras cu statuia Sfintei Fecioare Maria de Hanswijk.
 
Dupa un scurt timp de rugaciune in catedrala Arhiepiscopala din Malines, Eminenta Sa Cardinalul Joseph de KESEL, Arhiepiscop de Malines - Bruxelles, impreuna cu  credinciosii au purtat in procesiune statuia Sfintei Fecioare, relicvariul Sfântului Rombaut si Preasfantul Sacrament.
 
Intr-un mod cu totul deosebit, anul acesta s-au alaturat procesiunii diferite statui si icoane din lumea intreaga. 
 
Comunitatea catolica romana si-a indreptat atentia catre icoana Maicii Domnului de la Bixad, icoana care este acum asezata in Biserica Regala Sfânta Maria din Bruxelles (Eglise Royale Sainte Marie), acolo unde comunitatea celebreaza Sfintele Taine. 
 
 
Pr. Filip Chereși