Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

In Şinca Veche, pe urmele lui Gheorghe Şincai si Augustin Bunea

 
In Şinca Veche, pe urmele lui Gheorghe Şincai si Augustin Bunea
  • 26 Mar 2013
  • 6635


Duminică, 24 martie 2013, Preasfinţia Sa Claudiu s-a aflat în parohia Şinca Veche. Credincioşii acestei parohii, anticipând cu o zi hramul bisericii lor, Buna Vestire, s-au adunat în rugăciune, alături de arhiereu, pentru a aduce laudă şi mărire lui Dumnezeu şi Maicii Sfinte, ocrotitoarea sfântului locaş.
După o tradiţie veche Preafinţia Sa a fost aşteptat la intrarea în satul lui Gheorghe Şincai de către o ceată de călăreţi care l-au condus până în faţa bisericii unde a fost întâmpinat de un grup de preoţi. La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinţia Sa, au fost prezenţi la altar pr. Paroh Pioaru Gheorghe, pr. Aldea Andrei, pr. Recean Bogdan, pr. Grecu Dan, pr. Moldovan Emil, pr. Ganta Nicolae, pr. Bereteanu Octavian. La sfârşitul Sfintei Liturghii, după tradiţia locului, s-a făcut o  procesiune în jurul Bisericii cântându-se o parte din Acatistul Buneivestiri. A urmat o agapă frăţească unde au fost invitaţi toţi cei prezenţi.
La întoarcere, trecerea prin satul Vad, a fost prilejul unui gând pios şi de recunoştiinţă pentru marele istoric şi teolog greco-catolic, Augustin Bunea, membru titular al Academiei Române, originar din acest sat.
                                                                                         
                                                                                                           Biroul mass-media