Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ÎNFIINŢAREA MUZEULUI ARHIEPISCOPIEI MAJORE A BISERICII GRECO-CATOLICE

 
ÎNFIINŢAREA MUZEULUI ARHIEPISCOPIEI MAJORE A BISERICII GRECO-CATOLICE
  • 02 Dec 2013
  • 2999
Răspunzând unei necesităţi istorico-culturale, pentru o bună valorificare a patrimoniului cultural şi religios al Bisericii Greco-Catolice din România, Prea Fericirea Sa Cardinal Lucian a dispus înfiinţarea Muzeului Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Greco-Catolice cu sediul la Blaj. Muzeul ca  principală instituţie de cultură  doreşte să promoveze patrimoniul cultural, istoric şi religios al Bisericii Greco-Catolice prin organizarea unei  vaste colecţii de carte, obiecte de cult, documente şi fotografii pentru a putea pune în valoare întreaga istorie a Bisericii Greco-Catolice atât pentru credincioşii greco-catolici cât şi pentru cei interesaţi de istoria greco-catolicismului românesc.

Pentru o bună organizare a acestei instituţii Fericirea Sa Cardinal Lucian, a numit prin decretul 988/2013 în funcţia de director pe Pr. Florin Gheorghiu.

Pr. Florin Gheorghiu s-a născut în 27 august 1980 Turda. Este licențiat în teologie la
Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj, din cadrul Universității Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. A făcut un doctorat la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba-Iulia și este licențiat în istorie la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.