Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Profunda întristare a Papei pentru atacul asupra unei biserici din Burkina Faso

 
Profunda întristare a Papei pentru atacul asupra unei biserici din Burkina Faso
  • 13 Mai 2019
  • 829

Într-un tweet, papa Francisc şi-a exprimat profunda întristare pentru atacul unui grup de jihadişti care au ales din nou o zi de duminică pentru a semăna teroare şi a masacra credincioşi în cursul unei Sfinte Liturghii. Duminică, 12 mai, în Burkina Faso, un grup de terorişti a ucis un preot catolic şi cinci credincioşi în timpul celebrării euharistice de dimineaţă, succesiv dând foc edificiului.

Directorul ad interim al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti, a dat publicităţii tweet-ul prin care Sfântul Părinte îşi exprimă profunda întristare privind vestea atacului asupra unei biserici la Dablo, în provincia nordică Sanmatenga, în Burkina Faso, spunând că se roagă pentru victime, pentru rudele lor şi pentru întreaga comunitate creştină din ţară.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 9, în timpul Sfintei Liturghii, când un comando de 20 de jihadişti au intrat în biserica catolică dedicată fericitului Isidor Bakania. Potrivit martorilor, obiectivul era preotul – Abbé Siméon Yampa, de 34 de ani, responsabil cu dialogul interreligios la nivel diecezan. "Când a încercat să fugă, teroriştii l-au ajuns din urmă şi l-au împuşcat, apoi au intrat din nou în biserică, au ordonat credincioşilor să se culce la pământ, au ales cinci dintre ei şi i-au împuşcat cu sânge rece, fără milă" – au relatat martorii oculari.

Potrivit primarului localităţii, Ousmane Zongo, teroriştii au dat foc bisericii, au incendiat magazine şi un bar, atacând succesiv un dispensar cu intenţia de a-l incendia. Din oraşul vecin Bersalogho, aflat la 45 de kilometri, au fost trimişi militari care au efectuat controale în zonă.Sursa:vaticannews.va/ro