Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sinodul Episcopilor BRU. Sfânta Liturghie în Catedrala Blajului

 
Sinodul Episcopilor BRU. Sfânta Liturghie în Catedrala Blajului
  • 08 Mai 2019
  • 1280

În dimineața zilei de 8 mai 2019, Episcopii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Blajului.

Ierarhii au adus mulțumire Domnului pentru vizita pe care Suveranul Pontif Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în urmă cu 20 de ani în România și s-au rugat pentru apropiata vizită a Sfântului Părinte Papa Francisc, ocazie cu care va avea loc la Blaj beatificarea Episcopilor greco-catolici care au dat mărturie cu prețul vieții pentru credința lor în Cristos: Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Alexandru Rusu, Iuliu Hossu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit Liviu Chinezu.

► CITIȚI ȘI: ANUNȚ: Binecuvântarea statuii Sfântului Ioan Paul al II-lea, la Blaj

Sfânta Liturghie a fost celebrată Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu Episcopii reuniți în această perioadă la Blaj pentru sesiunea sinodală de primăvară sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan.

► CITIȚI ȘI: VIDEO: Mesajul Papei Ioan Paul al II-lea adresat credincioșilor greco-catolici în urmă cu 20 de ani

Sinodul Episcopilor îi reunește pe toți Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, și exprimă unitatea Bisericii în comuniune cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte Papa Francisc, care va călca pe pământul Blajului duminică 2 iunie 2019.

 

ACC