Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Notre Dame: Preotul-pompier intră în catedrala invadată de flăcări pentru a salva coroana de spini a lui Isus

 
Notre Dame: Preotul-pompier intră în catedrala invadată de flăcări pentru a salva coroana de spini a lui Isus
  • 16 Apr 2019
  • 4435

Capelanul pompierilor din Paris, Pr. Jean-Marc Fournier, a intrat în catedrala Notre Dame invadată de flăcări pentru a salva coroana de spini a lui Isus. Preotul, potrivit Daily Mail, a salvat din calea focului și Preasfântul Sacrament.

De asemenea, pe 13 noiembrie 2015, în ziua atacului de la Bataclan, Pr. Fournier a intrat în teatru pentru a ajuta răniții și a se ruga pentru victime.

Preotul împreună cu alți voluntari au creat un lanț uman pentru a salva relicvele istorice. Redactorul rețelei catolice de televiziune Kto, Etienne Loraillere, a scris pe Twitter: „Pr. Fournier a intrat cu pompierii în catedrala Notre Dame pentru a salva coroana de spini și Preasfântul Sacrament”. Știrea a fost apoi confirmată de Daily Mail și de colegii preotului: „Este un erou. S-a apropiat de relicvele din interiorul catedralei fără nicio teamă. A vrut să se asigure că vor fi salvate”.

Pr. Fournier, în vârstă de 50 de ani, a devenit preot în Germania, iar apoi s-a transferat în Franța. În anul 2004 s-a alăturat ordinariatului militar. În Afganistan, a supraviețuit unei ambuscade în care au fost uciși 10 soldați.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:tgcom24.mediaset.it