Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Românii de la Paris se roagă pentru salvarea Catedralei Notre Dame

 
Românii de la Paris se roagă pentru salvarea Catedralei Notre Dame
  • 16 Apr 2019
  • 2902

"Tăcere. Neîncredere. Să fie doar un coșmar?

Notre-Dame, Catedrala noastră din inima Parisului, este în flăcări. Arhiepiscopul Michel ne cheamă la rugăciune, într-o seară de luni care pentru noi care trăim în Franța, va rămânea o zi de Luni Mare. O zi încoronată de acea Coroană a Nazarineanului păstrată de veacuri în acest locaș.

O coroană de spini ne apasă azi și nouă fruntea, inima, credința... Inimile noastre sunt în flăcări. Stigmate pentru totdeauna.

”Crăiasă, alegându-te, îngenunchem rugându-te”... Au răsunat aceste cuvinte în românește în măreața catedrală a Parisului, împreună cu troparul biruinței ”Cristos a înviat”, pe 26 mai 2013. Iar noi ne amintim astăzi încă o dată, că porțile iadului nu vor birui Biserica lui Dumnezeu.

Și știm că aici, pe ”l'île de la Cité”, Doamna noastră ne va face din nou să ne îndreptăm privirea spre cer."

Sunt câteva gânduri exprimate în aceste momente triste de rectorul Misiunii Greco-Catolice Române de la Paris, Pr. Cristian Crișan.

 

Liturghia Bisericii Greco-Catolice Române în Catedrala Parisului, în 2013.