Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: ”Ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”

 
VIDEO: ”Ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”
  • 27 Mar 2019
  • 3464

În cadrul unei întâlniri informale privind vizita Papei Francisc la Blaj, programată pentru data de 2 iunie, părintele vicar general Cristian Barta, de la Arhiepiscopia Majoră Greco-Catolică de la Blaj a vorbit, marți, despre importanța evenimentului, despre ceremonia care va avea loc pe Câmpia Libertății și a oferit detalii despre organizarea vizitei.

Duminică 2 iunie 2019, Sfântul Părinte Papa Francisc va beatifica pe cei șapte episcopi români greco-catolici uciși din ură față de credință în diferite locuri din România între anii 1950 – 1970, ocazie cu care va întâlni credincioșii greco-catolici și va celebra Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății din Blaj. După celebrarea euharistică va avea loc prânzul cu suita papală, iar mai apoi Sanctitatea Sa va întâlni comunitatea rromă din localitate.

”Beatificarea episcopilor greco-catolici, în data de 2 iunie, va însemna recunoașterea acestor episcopi ca fericiți, ca persoane aflate lângă Dumnezeu, capabile să mijlocească pentru binele spiritual al fiecăruia dintre noi. Sfântul Pârinte, venind la Blaj, va rosti și rugăciunea ”Regina Cerului”, pe Câmpia Libertății. Sfântul Părinte Papa Francisc rostește această rugăciune în fiecare duminică, de la balconul Palatului din Vatican și rugăciunea este televizată în întreaga lume. De data aceasta, Sfântul Părinte Papa, împreună cu noi, vom rosti rugăciunea la Blaj, iar în felul acesta Blajul va fi un centru al întregii lumi…”, a declarat părintele vicar general Cristian Barta.

Reprezentantul Bisericii Greco-Catolice a oferit și unele detalii despre organizarea vizitei Papei Francisc, la Blaj. El a spus că peste 33.000 de persoane și-au reținut deja locuri, pe Câmpia Libertății de la Blaj, pentru a asista la slujba susținută de Papa Francisc iar, în total, vor putea participa la ceremonie aproximativ 40.000 – 42.000 de persoane. Intrarea pe Câmpia Libertății se va face în baza unor bilete nominale, gratuite, care vor fi distribuite atât prin intermediul structurilor bisericești greco-catolice, dar și prin intermediul municipalității din Blaj.

Părintele vicar general Cristian Barta a mai precizat că accesul în Blaj este deja gândit, cea mai mare distanță de la cea mai îndepărtată parcare din oraș, până la Câmpia Libertății, poate fi parcursă în maximum 25 de minute, pe jos, multe persoane vor putea să-și parcheze mașinile și pe unele străzi din Blaj. De asemenea, sunt prevăzute mijloace de transport care vor prelua și vor conduce pelerinii pe Câmpia Libertății. Vor fi foarte multe puncte de prim-ajutor, spitale mobile, astfel încât, dacă cineva va avea nevoie de ajutorul specializat al medicilor, să-l poată primi imediat.

În total, se estimează că la Blaj vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini, din toată țara și din străinătate – SUA, Canada, Italia, Franța, Germania, Austria. Pentru cei care nu vor avea locuri pe Câmpia Libertății, vor fi instalate ecrane de mari dimensiuni, pe care vor putea urmări ceremonia.

”Estimarea participării este foarte mare, tocmai de aceea am gândit și locații unde aceste persoane vor fi bine primite, vor fi însoțite, vor fi informate și ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”, a mai spus părintele vicar general Cristian Barta.

 

 

 

Sursa: ziarulunirea.ro