Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pacienții aflați în "stare vegetativă" sunt capabili să interacționeze cu lumea exterioară

 
Pacienții aflați în "stare vegetativă" sunt capabili să interacționeze cu lumea exterioară
  • 12 Noi 2013
  • 2573
Un nou studiu al Universității din Cambridge a arătat că pacienții aflați în "stare vegetativă" sunt capabili să interacționeze cu lumea exterioară, chiar dacă aceștia nu sunt în măsură să se miște sau să vorbească. Site-ul Universității subliniază cazul unui pacient care a arătat semne de conștiență și atenție ce nu au putut fi identificate până acum. Când cercetătorii i-au cerut să se concentreze pe cuvintele desemnate de ei, performanța sa a fost la fel de bună ca cea a persoanelor sănătoase.

Studiul a fost publicat în revista științifică Neuroimage și a fost condus de Medical Research Council Cognition and Brain Sciences (MRC CBSU), care a folosit electroencefalograma pentru a testa 21 de pacienți diagnosticați ca fiind în stare vegetativă sau stare de conștiență minimală, împreună cu un grup de control format din 8 voluntari sănătoși.

Pentru cercetătorii, conduși de Dr. Srivas Chennu, aceste rezultate le dau speranța că pe viitor se vor putea inventa dispozitive care vor permite comunicarea cu pacienții aflați în această stare și, totodată, "se va putea îmbunătăți comunicarea lor cu lumea din jur".

Rezultatele unui studiu similar din Ontario au fost publicate în august (a se vedea aici).

Traducere: ACC


Sursa:lesalonbeige.blogs.com