Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Portugalia - gazda Zilei mondiale a tineretului 2022

 
Portugalia - gazda Zilei mondiale a tineretului 2022
  • 28 Ian 2019
  • 557

”Următoarea Zi mondială a tineretului are loc în Portugalia!”, a spus cardinalul Kevin Farrell, prefectul Departamentului pentru Laici, familie și viață, la finalul Sfintei Liturghii de încheiere a manifestărilor prilejuite de cea de-a 34-a Zi mondială a tineretului, încheiate astăzi la Ciudad de Panama.

Următoarea Zi mondială a tineretului, care este marcată la nivel internațional din trei în trei ani, se va desfășura, așadar, în 2022 la Lisabona.

Alegerea Portugaliei, țară care poartă în istoria sa urmele spirituale ale Fecioarei Maria, continuă în mod ideal amprenta mariană a Zilei mondiale a tineretului din acest an, desfășurată sub genericul ”Iată, slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău!” (Lc 1,38).

Papa Francisc a efectuat deja o călătorie apostolică în Portugalia, mai precis, la Fatima, în zilele 12-13 mai 2017 cu ocazia centenarului aparițiilor Fericitei Fecioare Maria la Cova da Iria.

Pontiful argentinian a mers, astfel, să aducă omagiu Maicii Domnului de la Fatima pe urmele predecesorilor săi: Sfântul Paul al VI-lea (1967), Sfântul Ioan Paul al II-lea (1982, 1991 și 2000) și papa Benedict al XVI-lea (11-14 mai 2010).

 Sursa:vaticannews.va/ro