Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Tineri din România la Ziua Mondială a Tineretului din Panama

 
FOTO: Tineri din România la Ziua Mondială a Tineretului din Panama
  • 25 Ian 2019
  • 2320

Împreună cu mulţimea de tineri din întreaga lume, şi tinerii români au ocazia de a creşte în credinţă şi de a o mărturisi participând la Ziua Mondială a Tineretului din Panama. Aceasta este o experienţă profundă, într-un fel unică, de comuniune a Bisericii universale: tineri din toate colţurile lumii uniţi de aceeaşi credinţă în Isus Cristos; în diversitatea raselor, limbilor şi culturilor; în jurul Sfântului Părinte; pentru a se ruga, a sărbători şi a se cunoaşte; pentru a spune lumii întregi: „Cristos nu ne răpeşte nimic, ci ne dăruieşte totul!”

Astfel, din România participă un grup de 40 de pelerini, dintre care opt preoți, însoțiți de PS László Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea, care susține și catehezele în limba română. Ei provin din mai multe dieceze și eparhii ale țării și sunt coordonați de Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului. De asemenea, trei voluntari români oferă disponibilitatea și slujirea lor pentru buna desfășurare a evenimentelor din capitala Panama.

(GALERIE FOTO)

Pelerinii din România au poposit mai întâi în Changuinola, oraș din Prelatura Bocas del Toro din Panama, pentru Zilele în Dieceze. Aici au avut ocazia să cunoască cultura și stilul de viață al panamezilor și s-au întâlnit cu preoții români care slujesc deja de câțiva ani în Panama.

După aceste zile, tinerii din România au ajuns în capitala statului Panama, unde s-au adunat sute de mii de tineri din întreaga lume pentru a trăi câteva zile de comuniune și bucurie în jurul succesorului lui Petru.

 

 

(După un text: www.zmtromania.ro)