Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Tabără de formare pentru tineri

 
FOTO: Tabără de formare pentru tineri
  • 12 Noi 2019
  • 1161

Formarea creștină a fost întotdeauna necesară, iar acum este mai mare nevoie de formare ca oricând. Acesta este motivul pentru care 33 de tineri implicați deja în diferitele activități ale Parohiei Greco-Catolice din Beclean au ales să petreacă weekendul acesta într-o tabără de formare.

Întrucât nimeni nu poate, în niciun domeniu, să se mulțumească cu cunoștințele sale inițiale, pentru că totul evoluează,tinerii împreună cu preotul lor au căutat să dobândească noi competențe în exercitarea responsabilităților în cadrul Bisericii. Chiar dacă conținutul credinței rămâne același, modul de exprimare și trăire se schimbă, iar ca și creștini nu încetăm niciodată să înțelegem ceea ce credem și să credem ceea ce înțelegem.

În contextul actual apar întrebări radicale noi, iar repetarea formulelor concepute într-o cultură antică nu este suficientă pentru a transmite Evangheliei în noutatea sa permanentă. Astfel, tinerii au citit diverse pasaje din Sfânta Scriptură, au meditat și au expus în fața preotului și a celorlalți tineri ceea ce au înțeles, iar apoi au dezbătut. Totul a fost gândit într-o dinamică de antrenament pentru a învăța cum să vorbească despre credință celorlalți și, în felul acesta, să și-o hrănească pe a lor.

Preotul i-a îndemnat pe tineri să se implice mereu în viața Bisericii din care fac parte, spunându-le că: <<Adesea se spune că tinerii sunt viitorul Bisericii, dar în realitate voi sunteți deja Biserica. Așa cum Biserica are nevoie de înțelepciunea și prudența celor mai în vârstă, a celor cu experiență, are nevoie și de energia, entuziasmul și spiritul vostru de inițiativă. „Spiritul de inițiativă a tinereții prețuiește cât experiența bătrâneții” (Me Kuorr)>>

Sfântul Ioan Paul al II-lea spunea: "Biserica este întotdeauna o Biserică a timpului prezent. Ea nu se uită la moștenirea ei ca la o comoară a unei epoci trecute, ci ca la o puternică inspirație pentru a avansa în pelerinajul credinței pe cărări mereu noi". În acest sens, tinerii au avut ocazia de a înțelege pe limba lor Cuvântul lui Dumnezeu, teologia, istoria Bisericii, sacramentele și spiritualitatea care structurează viața creștină și dă coloană vertebrală.

A fost și un timp de analiză a acțiunilor din anul ce se încheie. Tinerii amintindu-și cu mare bucurie de vizita Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj din 2 iunie, când un număr de 55 de tineri din Beclean au participat ca voluntari pe Câmpia Libertății și în Catedrala din Blaj. 

Sâmbătă, în prezența președintelui ASTRU Cluj, un număr de 24 de tineri și-au exprimat dorința de a adera la această asociație. Weekendul a fost o ocazie bună și pentru a căuta soluții noi pentru îmbunătățirea unor activități. Astfel s-a încercat conștientizarea tinerilor în a participa și mai activ la lucrarea lui Dumnezeu, fără a tinde să se mulțumească cu acțiunea în sine sau să cocheteze cu activismul.

La finalul formării, tinerii au participat la Sfânta Liturghie, bucurându-se de marile haruri ale acestei sfinte taine liturgice.ACC