Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Între separație confesională și unitate națională. Bisericile românești din Transilvania și Marea Unire

 
Între separație confesională și unitate națională. Bisericile românești din Transilvania și Marea Unire
  • 11 Dec 2018
  • 762

Vineri 7 decembrie 2018 în Parohia Sfântul Spirit din Alba Iulia, a avut loc conferința cu titlul "Între separație confesională și unitate națională. Bisericile românești din Transilvania și Marea Unire". Conferința a fostsusținută de domnul Ion Cârjă și face parte din ciclul de conferințe dedicate centenarului “Alba Iulia și Marea Unire”.

Domnul Ion Cârjă este conf. univ. dr. în cadrul Departamentului de Istorie Modernă, Arhivistică și Etnologie de la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca; director al Școlii doctorale „Studii de Populație și Istoria Minorităților”; vicepreședinte al Grupului Român de Studii din cadrul Istituto per la Storia del Risorgimento Italiano din Roma. A publicat mai multe lucrări dintre care le amintim pe cele mai recente:Die Rumänische Unierte Kirche am Ersten Vatikanischen Konzil, Peter Lang Verlag, Frankfurt am Main, 2013, 247 pag. (în colab. cu Nicolae Bocşan); Imperi e nazioni nell’Europa centro-orientale alla vigilia della Prima Guerra Mondiale. Atti del Convegno internazionale, Cluj-Napoca, 21 febbraio 2014, Istituto per la storia del Risorgimento italiano/Biblioteca Scientifica/Collana  „Prospettive/Perspectives”, vol. V, Argonaut, Roma/Cluj-Napoca, 2016 (coordonator).

La conferință, alături de credincioșii parohiei și invitați, au fost prezenți Pr. Vicar Ioan Fărcaș și toți preoții din Protopopiatele Greco-Catolice de Alba Iulia și Sebeș

Pr. Prot. Roșu Radu Vasile

 

Știri din aceeași categorie