Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Se redeschide cazul Asiei Bibi: femeia rămâne în detenţie şi nu va părăsi țara

 
Se redeschide cazul Asiei Bibi: femeia rămâne în detenţie şi nu va părăsi țara
  • 07 Noi 2018
  • 440

În urma negocierilor cu radicalii islamici, ale căror proteste au paralizat principalele oraşe pakistaneze, autorităţile ţării au decis continuarea detenţiei pentru Asia Bibi, căreia i se interzice părăsirea ţării. În schimb, avocatul femeii a părăsit ţara, în urma ameninţărilor cu moartea.

Pentru moment continuă calvarul Asiei Bibi, deşi a fost achitată de Curtea Supremă – ce reprezintă al treilea şi ultimul grad de judecată, decizie aşteptată timp de opt ani.  Acordul, stabilit între guvern şi partidul musulman sunit Tehreek e-Labbaik Pakistan, prevede interzicerea expatrierii femeii şi a rudelor sale până când Curtea Supremă nu va efectua o reexaminare definitivă a sentinţei. Islamiştii au anunţat încheierea protestelor naţionale, dar avertizează că "în cazul nerespectării acordului, vor ieşi din nou în stradă".

Între timp, avocatul Asiei Bibi a fost constrâns să părăsească ţara în urma numeroaselor ameninţări cu moartea şi a lipsei oricărei forme de protecţie. «În scenariul actual nu-mi este posibil să trăiesc în Pakistan. Trebuie să rămân în viaţă pentru a putea continua să apăr cauza lui Asia Bibi», a spus Saiful Mallok, avocatul femeii. Contactat telefonic de agenţia Asia News, avocatul a spus că se aştepta la reacţii din partea extremiştilor, "dar este dureros răspunsul guvernului, care nu este nici măcar în măsură să aplice sentinţa celei mai înalte instanţe de judecată a ţării".

 Sursa:vaticannews.va/ro