Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Șapte semne ale maturiății emoționale

 
Șapte semne ale maturiății emoționale
  • 29 Oct 2018
  • 637

O virtute mult mai importantă decât va imaginați


    De obicei maturitatea este asociată cu vârsta sau cu experiența la nivel cronologic. Ceea ce știm foarte clar este faptul că maturitatea fizică apare înaintea celei emotionale.


    Maturitatea emotională nu vine de nicăieri, ci necesită o anumita voință, muncă, efort și dorință de a privi în profunzime ceea ce suntem fiecare dintre noi cu mintea si inima în perfectă armonie. Maturitatea este definită ca fiind confruntarea și acceptarea realitații așa cum e ea, chiar daca e neplăcută.


În continuare avem descrise cele șapte caracteristici ale persoanelor mature din punct de vedere emoțional.


1.    Stiu să spună –la revedere-


    Cei mai mulți dintre noi probăm un sentiment de frică atunci când vine vorba să aducem o schimbare majoră în viața noastră în ceea ce privește mediul , persoanele sau locul. Gândindu-ne că trecutul a fost unul bun, face ca schimnarea să fie una chiar dureroasă.
    Persoanele mature din punct de vedere emoțional știu și cred în principiul că viața devine una mai bună atunci când este trăită în libertate. Ei lasă deoparte tot ceea ce nu le aparține pentru că, ramânând ancorați în trecut vor impiedica închiderea și vindecarea rănilor emiționale.

2.    Reușesc să uite propriul trecut fără durere.

    Lăsarea în urmă a propriului trecut este necesară pentru a călători în noua noastră călătorie emoțională. "Burienile cresc rapid, iar vederea lucurilor cu adevarat apopiate devine din ce în ce mai dificilă". O persoană matură vede importanța trăirii în prezent  dar și acceptarea a ceea ce s-a întamplat. Nu putem schimba trecul, dar mai mult ca sigur putem învăța ceva din el pentru a putea merge mai departe.

3.    Pot face diferența între ceea ce gandesc și ceea ce sunt

    Maturitatea emoțională ne ajută să înțelegem mai bine sentimentele noastre dar și a celor din jurul nostru.
"Gândește și dă atenție la tot ceea ce spui, respectă ceea ce auzi și meditează asupra lucrurilor pe care le crezi".

4.    Nu cer nimic
 
    Încetarea aducerii unei reclamații referitor la ceea ce e în jurul nostru este cel mai bun mod de a promova schimbarea.
    Reclamațiile sunt cele care ne pot închide într-un labirint, deci dacă vrei să trăiești nefericit, atunci plânge-te de orice și oricine.


5.    Reușesc să fie empatici, fără a se lăsa influențați de emoțiile alora.

    Oamenii maturi din punct de vedere emoțional au respect pentru ei înșiși și pentru alți. Au capacitatea de a relaționa în cel mai bun mod posibil. Ei știu să asculte,să vorbească și să facă schimb de informații. Au învațat să ii privescă pe ceilalți într-un mod generos, capabili fiind de faptul că fiecare avem un sistem de valori.

6.    Nu se pedepsesc pentru propriile greșeli.

     Noi învățăm din greșelile noastre. Greșeala ne permite  mai apoi să conștientizăm cele făcute și să evităm situațiile identice pe viitor. Pesoanele mature sunt conștiente că nu întotdeauna totul merge asa cum își doresc, dar fiecare greșeală este un bun prilej de cunoaștere și creștere personală.

7.    Au învățat să se deschidă la nivel emoțional

    Este foarte important să fim parte dintr-un angajament  care ține de dragoste, încredere și credință în oameni. Nu trebuie să fim perfecționiști și nici să asteptăm perfecțiunea de la alții. Maturitatea emoțională este asumarea controlului propriei vieți, dreptului unei proprii viziuni asupra lumii și bineînțeles abandonarea în ambiția pentru succes.  Dezvoltarea acestei maturități face ca viața să fie o placere și nu doar o necesitate a dezvoltării personale.

Traducere: Orian Remus Anghel

 Sursa:it.aleteia.org

 

Știri din aceeași categorie