Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinajul anual la Chiheru de Jos în sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

 
Pelerinajul anual la Chiheru de Jos în sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului
  • 17 Aug 2018
  • 911

Sute de pelerini s-au adunat din nou la Chiheru de Jos pe Drumul Crucii după perioada Paraclisului Maicii Domnului, cu zile de post şi rugăciune pentru a participa la Pelerinajul  anual la Mănăstire. 

Procesiunea Calea Crucii de la ora 9 a fost urmată la ora 10 de Sfânta Liturghie concelebrată de 8 preoti din parohiile învecinate - Teleac,  Habic, Petelea, Apalina, Reghin, Breaza, Santu, Gurghiu, Hodac, Urisiu şi Chiheru. Au participat  credincioși și din satele comunei  Beica  de Jos şi din Braşov, Bistriţa, Sovata şi Tg-Mureş. 

Curăţirea sufletelor de păcate şi primirea hranei spirituale prin împartaşire a fost asigurată prin intermediul preoţilor prezenţi. În acest an predica a fost ţinută de tânarul preot din Reghin, Rus Aurel, un  adevărat curs teologic  de Mariologie axat pe lupta Mariei cu ispititorul omenirii. În încheiere Parintele Fărcaş Zaharie a ţinut un cuvânt de mulţumire şi îndemn la înţelegere şi pace între fraţii creştini  învrăjbiţi de ură fratricidă în anul centenar. Îndemnul la rugăciune şi credinţă a fost făcut către cea mai puternică Femeie din Univers, Fecioara Maria, Regina Cerului şi a Pamântului alături de Domnul  Isus Cristos, prin care creştinul dobândeşte puterea de a călca peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea potrivnică a celui rău în această viaţă pământească supranumită Vale a Plângerii în călătoria sufletelor către viaţa veșnică şi Fericită în Domnul care este în Toate în Eternitate.

După Sfânta Liturghie Dorin Pintea şi Pop Carolina au cântat pricesne şi totul s-a încheiat cu o agapă frăţească. A fost o zi frumoasă şi binecuvântată ce a umplut de bucurie şi mulţumire pe toţi pelerinii.

Pr. Farcaş Zaharie

 Sursa:bru.ro