Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Renașterea unui top model: „Acum fac ceea ce Dumnezeu așteaptă de la mine”

 
Renașterea unui top model: „Acum fac ceea ce Dumnezeu așteaptă de la mine”
  • 20 Iul 2018
  • 3417

De la „cinele elegante” ale lui Silvio Berlusconi la mănăstirea din Medjugorje. Modelul polonez Ania Goledzinowska, iubita lui Paolo Enrico Beretta (nepotul premierului) de trei luni de zile a părăsit Italia și s-a retras la o mănăstire în cetatea mariană din Bosnia-Herțegovina, dedicându-și propria viață rugăciunii.

A reprezentat casa de modă Chanel, iar în anul 2008 și-a făcut apariția în bikini pentru a-i cânta „la mulți ani” președintelui.

Chiar dacă avea un fel de alergie pentru preoți și pentru Biserică, o călătorie la Medjugorje a însemnat pentru Ania o convertire radicală. Dezvăluie publicației Catholic Herald: „Mi-am dat seama că nu am fost niciodată fericită în viață”. Apoi depresia: „Aveam o viață privilegiată care nu îmi mai plăcea, îmi doream lucruri simple, normale. Într-o dimineață i-am cerut unui prieten să mă ajute să mă reîntorc definitiv la Medjugorje. În caz contrar m-aș fi aruncat pe fereastră. Am părăsit Italia cu două valize, fără a spune nimic nimănui”. Era 25 iunie, la doar câteva ore de la zborul programat spre Sardinia, unde Ania era așteptată la un nou loc de muncă extrem de bine plătit.

Continuă Ania: „Acum trăiesc într-o comunitate mariană cu preoți și călugărițe, mă trezesc la ora 5, recit Rozariul în timp ce urc pe muntele Podbrdo, iar apoi particip la Sfânta Liturghie. Le ajut pe călugărițe la curățenie, la călcat și la gătit. Mulți dintre prietenii mei vechi nu-mi înțeleg alegerea, dar eu nu am fost niciodată atât de fericită ca în aceste trei luni și intenționez să rămân pentru că mă simt iubită de Dumnezeu și mulțumită de ceea ce fac”. Nicio nostalgie pentru petrecerile exclusive și hainele elegante: „Îmbrac hainele Providenței, pe care le lasă pelerinii”.

Ea este convinsă că „lumea de astăzi caută adevărul deoarece trăiește într-o realitate falsă. O bătălie împotriva „oamenilor falși,  hărțuirii, abuzurilor, drogurilor și a multor altor lucruri”. Consideră că a fost nevoie să trăiască lucruri rele în trecut pentru a putea da astăzi mărturie despre schimbare și despre faptul că viața reală este ceva diferit. Se definește ca fiind „prima între păcătoase”, iar acum nu dorește să piardă darul de a se bucura de harul lui Dumnezeu.

Susține că aici a învățat iubirea și iertarea: „Toți pot avea o a doua șansă în viață. Acum știu că trebuie să iertăm pentru a fi iertați. Trebuie să fac acest lucru pentru mine, pentru a scăpa de resentimentele care încătușează inima și pentru a-L lăsa pe Dumnezeu să acționeze în mine (..). În aceste momente mă simt ca și atunci când eram copil și trăiam alături de familia mea săracă și simplă. Știu că acum oamenii sunt alături de mine pentru ceea ce sunt cu adevărat și nu pentru profit. Am abandonat totul și nu îmi lipsește nimic. Cu siguranță aici la Medjugorje nu am nevoie de pantofi Chanel. Acum fac ceea ce Dumnezeu așteaptă de la mine”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 

 Sursa:papaboys.org