Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa celebrează o Sf. Liturghie pentru migranți în bazilica Sfântul Petru

 
Papa celebrează o Sf. Liturghie pentru migranți în bazilica Sfântul Petru
  • 06 Iul 2018
  • 386

Astăzi, 6 iulie 2018, papa Francisc celebrează o Sf. Liturghie pentru migranți în bazilica San Pietro, la cinci ani de la vizita pe care a efectuat-o la Lampedusa, insula italiană din centrul Mediteranei spre care se îndreaptă sute și mii de migranți.

Sfânta Liturghie începe la ora 11.00 și se celebrează la Altarul Catedrei. Potrivit comunicatului transmis de Sala de Presă a Sf. Scaun, la celebrarea euharistică iau parte aproximativ 200 de persoane, printre care se află un grup de refugiați și o parte din cei care le oferă asistență legală, socială și umană. Participarea este rezervată celor care au primit biletul de intrare, care întotdeauna este gratuit.

La cinci ani, așadar, după vizita efectuată în 8 iulie 2013 pe insula Lampedusa, papa Francisc înalță rugăciuni pentru odihna veșnică a celor care și-au pierdut viața în tragediile din Marea Mediterană. Sf. Liturghie, se mai afirmă în comunicatul de presă, ”va fi un moment de rugăciune pentru răposați, supraviețuitori și cei care îi asistă”.

Se estimează că în ultimele două decenii, cel puțin 25 de mii de persoane au murit în Marea Mediterană încercând să întreprindă ”călătoria speranței” din Africa spre Europa. Unul din primele gesturi pe care papa Francisc l-a făcut la Lampedusa a fost depunerea unei coroane de flori în valurile mării în semn de aducere aminte a migranților care au pornit de acasă cu gândul la o viață mai bună, dar au sfârșit în adâncurile mării.

 Sursa:vaticannews.va/ro