Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrarea centenarului Marii Uniri în Parohia Grindeni

 
Celebrarea centenarului Marii Uniri în Parohia Grindeni
  • 02 Iul 2018
  • 780

În data de 1 iulie 2018, s-a celebrat în Parohia Grindeni centerarul Marii Uniri și a avut loc a doua întalnire a neamului Butașeștilor. Evenimetele au fost organizate de profesorul Campian Vasile de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, departamentul de matematică, care a lansat un supliment la volumul I, cu poze ale arborelui genealogic.

Evenimentele au început la ora 9,30 cu Slujba Utreniei, apoi de la ora 10,30  s-a celebrat Sfânta Liturghie de către pr. paroh Dan Aurel. Acesta l-a evocat pe episcopul Unirii Cardinalul Iuliu Hossu, viața și activitatea episcopului, citirea actului Marii Uniri  și a făcut referiri la prigoana împotriva bisericii noastre.

A fost prezent un număr număr foarte mare de credincioși (greco-catolici și ortodocșii originari din satul Grindeni). Aceștia au venit  din diferite colțuri ale țării:  Bihor ,Maramureș, Bistrița-Năsaud, Cluj, Tg-Mureș chiar și din afara granițelor țării (Suedia). Salutăm prezența unor avocați și profesori universitari, ingineri și persoane din diferite domenii care au fost alături de comunitatea noastră.

Marea Unire a Românilor este suma familiilor și a neamurilor unite (Campean Vasile).

După terminarea Sfintei Liturghii, în fața bisericii preotul a răspuns diferitelor întrebari despre episcopul Iuliu Hossu, celor care au dorit să cunoască mai multe despre prigoana bisericii.

Noi credincioșii din Grindeni nu uităm trecutul nostru, nu uităm istoria noastră, credința noastră este viața noastră.

 

Pr. Dan Aurel

 Sursa:bru.ro