Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Marșul pentru Viață 2018 în peste 150 de orașe din Polonia

 
Marșul pentru Viață 2018 în peste 150 de orașe din Polonia
  • 12 Iun 2018
  • 651

Duminică, 10 mai 2018, în peste 150 de orașe poloneze a avut loc Marșul pentru Viață. Pentru că în 2018 se împlinesc 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei și 40 de ani de la înscăunarea Papei Ioan Paul al II-lea, care era de origine poloneză, Marșul pentru Viață din Polonia și-a ales anul acesta sloganul: „Polonia să fie o familie puternică!”. Pe site-ul evenimentului scrie:

„În spațiul public există o dezbatere despre identitatea și valorile naționale, a căror punere în practică a permis Poloniei să își recâștige independența. Această reflecție ar trebui să servească pentru a defini temelia pe care noi, ca polonezi, vom construi viitorul patriei.

În timp ce Polonia era divizată, în ciuda lipsei statului național, strămoșii au transmis generațiilor următoare tezaurul de credință, tradiție și cultură. Supraviețuirea națiunii și recâștigarea independenței au fost posibile în primul rând datorită păstrării Polonei în căminele și familiile poloneze.

Cea mai mare autoritate de după epoca nazistă și opresiunea sovietică, Papa Ioan Paul al II-lea, ne-a amintit de unde am venit și cine suntem. El ne-a învățat să folosim libertatea pentru a ne construi viitorul pe temelia solidă a unui patrimoniu creștin de o mie de ani. El a subliniat în mod deosebit valoarea fundamentală a fiecărei vieți umane și a unei familii puternice și iubitoare”.

Primul Marș pentru Viață din Polonia a avut loc în 2006 la Varșovia. Marșul pentru Viață din Polonia își propune o creștere a conștientizării în societate cu privire la nevoia de a proteja și promova valoarea vieții umane. Această mișcare la firul ierbii beneficiază de coordonarea Fundației „Centrul pentru Viață și Familie”, care sprijină organizatorii locali formați din „persoane, grupuri, comunități și organizații care împărtășesc convingerea că respectul pentru viață și familie este fundamentul ordinii sociale”.

 

 Sursa:stiripentruviata.ro