Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Leonardo Sandri în Liban: decizii înţelepte şi prudente

 
Cardinalul Leonardo Sandri în Liban: decizii înţelepte şi prudente
  • 16 Mai 2018
  • 1135

 

Între 10 şi 13 mai, cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregaţiei pentru Biserici Orientale, a efectuat o vizită în Liban, în cadrul căreia s-a întâlnit cu patriarhul maronit, cardinalul  Bechara Boutros Rai. În cursul vizitei, prelatul a avut de asemenea întrevederi cu unii ambasadori şi a vizitat Carmelul melchit al Maicii lui Dumnezeu [Theotokos], de la Harissa.

De asemenea, cardinalul Sandri a celebrat, la Annaya, o Sfântă Liturghie la Sanctuarul Sfântul Sharbel, împreună cu superiorul general al călugărilor din Ordinul Maronit Libanez. Vizita în Liban a prefectului Congregaţiei pentru Biserici Orientale a cuprins şi întâlnirea, în oraşul Tyr, cu membrele comunităţii  Micile Surori ale lui Isus (discipole ale lui Charles de Foucauld) şi, de asemenea, o întrevedere cu episcopii eparhiilor melchite şi maronite. Din programul vizitei nu a lipsit participarea la celebrarea Sfintei Liturghii potrivit tradiţiei greco-melchite, în Sanctuarul Fecioara Maria Mantara (în traducere „Aşteptarea”), din localitatea Magdouche şi, succesiv, întâlnirea cu călugării din Societatea Divinului Salvator.

Duminică, 13 mai, cardinalul Leonardo Sandri a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu patriarhul maronit la Sanctuarul marian Sfânta Fecioară Maria de la Harissa, prefectul Congregaţiei pentru Biserici Orientale aducând în dar o statuie a Maicii Domnului de la Lujan, patroana Argentinei, în semn de prietenie cu ţara de origine a papei Francisc.

În cadrul colocviilor avute în Liban, prefectul Congregaţiei pentru Biserici Orientale s-a referit şi la situaţia socio-politică din ţară, punând accentul pe necesitatea unei profunde reflecţii înainte de luarea unor decizii privind viitorul, astfel încât să fie evitate diviziunile, violenţa şi moartea. În acest sens, prefectul a sugerat întrebarea: «Ce trebuie să fac pentru a fi cu adevărat un instrument al păcii și al voinței lui Dumnezeu?»; o întrebare care să ajute la depăşire situaţiilor de tensiune cu prudență, înțelepciune și bun simț, iar Libanul să-şi reia parcursul pe calea spre armonie şi armonie şi coexistenţă pacifică.

(A. Dancă)

 Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie