Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Pelerinajul de la Sighet, 2018

 
FOTO: Pelerinajul de la Sighet, 2018
  • 12 Mai 2018
  • 2204

Urmând exemplul primilor creştini care mergeau să se roage şi să celebreze Sfânta Liturghie la locurile de îngropare ale martirilor, cea de-a doua sâmbătă a lunii mai din fiecare an este dedicată Pelerinajului la mormintele necunoscute ale Episcopilor martiri de la Sighet.

(GALERIE FOTO)

Anul acesta, Pelerinajul a avut loc sâmbătă 12 mai, după următorul program:

– ora 09.15: Pornirea în procesiune de la Muzeul Memorial Sighet înspre „Cimitirul Săracilor”;

– ora 10.30: Celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii  la locul special amenajat de la „Cimitirul Săracilor”.

Îndemnaţi de cuvintele Sfântului Apostol Pavel „priviţi la înaintaşii voştri, priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi–le credinţa!” (Evrei 13, 7), foarte mulți pelerini, episcopi și preoți și-au îndreptat paşii şi rugăciunile spre mormintele Episcopilor martiri: Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu şi Anton Durcovici.

Sfânta Liturghie, la care a participat un număr mare de credincioși a fost celebrată de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România. Au concelebrat Preasfințiile lor Episcopii: PS Vasile, PS Virgil, PS Florentin, PS Alexandru, PS Nil (Ucraina), împreună cu un număr mare de preoți.

ACC

 

 

Știri din aceeași categorie