Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Doisprezece ani de la întronizarea PF Lucian ca Arhiepiscop Major

 
Doisprezece ani de la întronizarea PF Lucian ca Arhiepiscop Major
  • 30 Apr 2018
  • 3168

În urmă cu 12 ani, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, a fost ridicată la rangul de Arhiepiscopie Majoră, într-o ceremonie care a avut loc la 30 aprilie 2006 în Catedrala Mitropolitană "Sfânta Treime" din Blaj. În cadrul aceleiași ceremonii, în prezența miilor de credincioși greco-catolici, a avut loc și întronizarea Preafericirii Sale Lucian, pe atunci arhiepiscop și mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, ca Arhiepiscop Major.

În cadrul Sfintei Liturghii de acum 12 ani, în prezența Eminența Sa Ignaţiu Moussa Cardinal Daoud, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale și a Excelența Sa Jean-Claude Perriset, Nunţiul Apostolic în România şi Rep. Moldova, au fost proclamate în mod solemn cele două Decrete papale emise la 16 decembrie 2005 prin care Provincia Mitropolitană a românilor uniţi cu Roma era ridicată la rangul de Arhiepiscopie Majoră, iar Întâistătătorul ei la demnitatea de Arhiepiscop Major.

Era un semn de recunoaştere al rolului major pe care Biserica Română Unită cu Roma, Greco–Catolică, l-a avut în istoria poporului român în decursul celor 300 de ani de existenţă, dar şi în semn de cinstire a mărturie de credinţă pe care episcopii, preoţii, călugării și credincioşii ei au dovedit-o faţă de Cristos, de Biserica Sa, faţă de urmaşul lui Petru.

La ceas aniversar, urăm Preafericirii Sale Cardinal Lucian arhierie îndelungată în zile și îmbelșugată în haruri, întru rodnică păstorire a turmei încredințate de către Păstorul Ceresc.

Redacția e-communio.ro