Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Emoționanta poveste a Amandei, fetița iubită de Cer

 
Emoționanta poveste a Amandei, fetița iubită de Cer
  • 25 Apr 2018
  • 1827

De curând, Papa Francisc a deschis calea spre canonizarea Papei Paul al VI-lea (1963-1978), recunoscând un al doilea miracol atribuit mijlocirii sale. Miracolul este o fetiță care nu ar fi trebuit să se nască conform medicilor. Mama acesteia s-a mărturisit într-un interviu acordat site-ului italian Nuova Bussola Quotidiana.

Amanda este o fetiță de trei ani. La prima vedere, nu există nimic care să o deosebească de alte fetițe de vârsta ei. Dar, pentru a înțelege povestea ei deosebită, este necesar să ascultați rugăciunile familiei: în fiecare seară, înainte de a merge la culcare, familia mulțumește Papei Paul al VI-lea. Pentru că Amanda își datorează viața acestui pontif.

Totul începe înainte de nașterea fetei, în timp ce Vanna, mama ei, este însărcinată. Din cauza fricii de a avea un copil cu dizabilități, tânăra femeie decide să efectueze o amniocenteză. Această procedură medicală implică prelevarea unei cantități mici de lichid amniotic – în care se află copilul nenăscut - pentru a monitoriza evoluția acestuia. Dar procedura nu este lipsită de risc.

Examinarea nu prezintă o anomalie deosebită în ceea ce privește copilul. Din păcate, consecințele sale sunt catastrofale: membrana este străpunsă și mama pierde lichidul amniotic care protejează copilul. "Mă simt încă vinovată" pentru efectuarea unei amniocenteze, spune mama copilei. Nu există nici o șansă de supraviețuire, spun doctorii. Și medicii o sfătuiesc să recurgă la avort pentru a scăpa de acel copil oricum condamnat să moară.

Mama nu poate face așa ceva. Cu toate acestea, ea continuă să primească injectări de lichid amniotic care, dacă nu pot salva copilul, îi permit dezvoltarea sa. Cu ezitare, mama lasă să treacă termenul legal pentru avort, 23 de săptămâni în Italia. Cu toate astea, Vanna se simte senină, în ciuda evenimentelor. "Destinul ei nu mai depindea de mine, nu puteam să aleg nimic pentru ea".

O ginecologă din spitalul unde lucrează o sfătuiește să plece într-un pelerinaj la altarul din Brescia dedicat Papei Paul al VI-lea. Cine? Tânăra nu are nicio idee despre cine este vorba sau cine este acest Papă, nu știe nimic despre învățătura lui sau chiar despre chipul său. Doctorul explică faptul că acest pontif tocmai a fost beatificat datorită unui miracol pentru un copil care nu s-a născut încă.Fără să știe de ce, Vanna urmează această recomandare și merge la sanctuar împreună cu soțul ei, Alberto. În fața statuii succesorului lui Petru, cuplul a izbucnit în lacrimi. Dacă ei nu știu cum să-i ceară să mijlocească pentru ei, știu în scimb ce vor să-i ceară: să o ajute pe fetița lor a cărei naștere este amenințată.

La 24 decembrie 2014, cu o zi înainte de Crăciun, Amanda se naște după 26 de săptămâni de sarcină. Cu toate că este un copil foarte prematur, nu are nici o complicație. "Amanda, nu a avut nimic. Nimic", a spus mama ei, emoționată. Pentru mamă, numele fiicei sale - ales la întâmplare - este profetic: în latină, amanda înseamnă "a iubi". "O iubim, dar, mai presus de toate, era iubită de Cer".

Astfel, cele două minuni care au dus la beatificarea și canonizarea lui Pavel al VI-lea sunt legate de copii nenăscuți. Acest lucru nu este banal pentru că acest papă este autorul Enciclicei Humanae Vitae (1968), care condamnă în primul rând mijloacele artificiale de control al nașterilor, avortul. Un text care subliniază frumusețea și valoarea vieții care se naște.

Treducere: ACCSursa:it.aleteia.org