Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa emerit Benedict al XVI-lea împlineşte 91 de ani

 
Papa emerit Benedict al XVI-lea împlineşte 91 de ani
  • 16 Apr 2018
  • 2328

Biserica se strânge cu recunoştinţă în jurul papei emerit Benedict al XVI-lea, care împlineşte azi 91 de ani. Născut la 16 aprilie 1927 la Markt am Inn, un sătuc din landul german Bavaria, cardinalul Joseph Alois Ratzinger a fost ales ca succesor al Sfântului Apostol Petru la 19 aprilie 2005, luându-şi numele de Benedict al XVI-lea.

În 29 iunie 1951, a fost hirotonit preot împreună cu fratele său în Catedrala din Freising. La 24 martie 1977, Papa Paul al VI-lea l-a numit Arhiepiscop de Munchen și Freising. La 28 mai 1977 a fost hirotonit arhiepiscop, iar la 27 iunie a aceluiaşi an a fost creat cardinal. A renunțat la tronul Sfântului Petru pe 28 februarie 2013.

Viaţa sa este povestită cu diferite ocazii, dar în timpul pontificatului, Benedict al XVI-lea a amintit clipele tinereţii sale, într-un dialog cu copiii.

„Familia noastră, cu puţin înainte de începerea şcolii elementare, se mutase în acest sat dintr-un alt sat, drept care eram într-un fel străini pentru ei, chiar şi dialectul era diferit… Nu eram sfinţi, am avut şi noi certuri, dar cu toate acestea era o frumoasă comuniune, în care deosebirea dintre bogaţi şi săraci, inteligenţi şi mai puţin inteligenţi, nu era importantă. (…) Am găsit capacitatea de a trăi împreună, de a fi prieteni, şi cu toate că din 1937, adică de mai bine de 70 de ani, nu am mai fost în satul acela, am rămas încă prieteni. Aşadar, am învăţat să ne acceptăm unii pe alţii şi să ne ducem povara unii altora. (…) În această atmosferă de încredere, bucurie şi iubire, eram fericiţi. Cred că Paradisul ar trebui să fie ceva asemănător cu ceea am trăit în tinereţea mea. În acest sens, sper să merg ’acasă’ acum, când mă îndrept spre cealaltă parte a lumii”.

După retragerea de la conducerea Bisericii, anunţată la 11 februarie 2013, Benedict al XVI-lea a fost în repetate rânduri destinatarul afecţiunii şi rugăciunii Papei Francisc, încă de la primele cuvinte ale pontificatului său: „Vă mulţumesc pentru primire! Mulţumesc comunităţii diecezei de Roma (…). Mai întâi de toate aş dori să facem o rugăciune pentru episcopul nostru emerit Benedict al XVI-lea. Să ne rugăm cu toţii împreună pentru el, ca Domnul să-l binecuvânteze iar Maica Domnului să-l ocrotească!”.Sursa:ro.radiovaticana.va