Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 9
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Lucrarea „Oriente Cattolico” dăruită Papei emerit Benedict al XVI-lea, cu ocazia aniversării a 91 de ani

 
Lucrarea „Oriente Cattolico” dăruită Papei emerit Benedict al XVI-lea, cu ocazia aniversării a 91 de ani
  • 14 Apr 2018
  • 1375

Luni, 16 aprilie 2018, Papa emerit Benedict al XVI-lea va împlini 91 de ani. El s-a născut în Marktl (Germania) și a fost ales succesor al lui Petru pe 19 aprilie 2005. A renunțat la ministerul petrin la data de 11 februarie 2013, iar din 28 februarie a aceluiași an este Papă emerit.

Actualmente locuiește în Mănăstirea „Mater Ecclesiae” din Vatican. Aici, viața Papei emerit continuă să fie marcată de rugăciune și de alte vizite, întotdeauna asistate de secretarul său și prefectul Casei Pontificale, Arhiepiscopul Georg Gänswein.

Joseph Ratzinger este înconjurat de afecțiunea multor persoane. Mulți îi scriu, iar el pe cât posibil le răspunde și primește vizite. Printre cele mai recente vizite se numără și cea a Cardinalului Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, care i-a dăruit Papei emerit noua ediție a lucrării „Oriente Cattolico” (Orientul Catolic), apărută cu ocazia sărbătoririi centenarului Congregației pentru Bisericile Orientale. În cele trei volume ale lucrării se găsesc toate informațiile utile despre Bisericile Orientale Catolice.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:avvenire.it