Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Conferința Tipografiile de la Alba Iulia și Blaj, centre transilvane de erudiție

 
Video: Conferința Tipografiile de la Alba Iulia și Blaj, centre transilvane de erudiție
  • 27 Mar 2018
  • 1061
Conferința Tipografiile de la Alba Iulia și Blaj, centre transilvane de erudiție este a doua conferință organizată din ciclul de conferințe dedicate Centenarului și s-a desfășurat vineri în data de 23.03.2018, ora 19.00, în Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Alba Iulia I, cu hramul Spiritul Sfânt, str. Septimius Severus nr. 8, Alba Iulia. Conferința a fost susținută de doamna prof. univ. dr. Eva Mârza de la Facultatea de Istorie si Filologie a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
 
Munca de cercetare desfășurată de doamna profesor universitar Eva Mârza a vizat istoria culturii, în special istoria bibliotecilor, istoria cărţii manuscrise şi tipărite pe teritoriul românesc dar şi în Europa. S-a ocupat de asemenea de paleografie chirilică, limba slavă - limba izvoarelor istorice, muzeologie. A publicat cărți, studii în volume colective, articole în țară și străinătate și a condus proiecte finanţate de UEFISCDI în domeniul Istoria culturii.
 
Mai jos puteți viziona înregistarea conferinței!