Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mărturisirea păcatelor este importantă în vocația tinerilor

 
Mărturisirea păcatelor este importantă în vocația tinerilor
  • 07 Mar 2018
  • 1491

„Ținând cont de importanța sacramentului mărturisirii păcatelor în discernământul vocațional al tinerilor, Penitențieria Apostolică va organiza în zilele de 26 și 27 aprilie a.c. un congres pastoral pe această temă”: a spus într-un interviu acordat la Radio Vatican mons. Krzysztof Nykiel, regentul Penitențieriei Apostolice.

Interviul a fost prilejuit de cel de-al XXIX-lea curs despre Forul Intern, organizat la Roma în zilele 5-9 martie 2018, în cadrul căruia preoții nou sfințiți, diaconii și seminariștii din ultimii ani de studii sunt formați să înțeleagă frumusețea spovezii și necesitatea de a se dedica acestui sacrament. Cursul despre relația confesorului cu penitentul în cadrul spovezii este organizat anual de Penitențieria Apostolică în timpul Postului Mare.

Mons. Krzysztof Nykiel: «Dorim să ajutăm preoții să devină conștienți de măreția sublimă a sacramentului reconcilierii, care astăzi, mai mult ca oricând, ar trebui să-și regăsească locul central în viața creștină și, prin urmare, în activitatea pastorală a Bisericii. Celebrarea acestui sacrament cere o adecvată pregătire teologică, juridică și pastorală pentru că, după cum a spus de mai multe ori papa Francisc, unul nu poate să se improvizeze confesor».

 În această calitate, a continuat mons. Nykiel, confesorul trebuie să fie ”bandajat în rugăciune”, rugăciune la Domnul pentru darul carității pastorale, și rugăciune pentru credincioșii care caută milostivirea lui Dumnezeu. De asemenea, ”bunul confesor este și un om al Spiritului Sfânt”, un om de discernământ și compasiune, ținând cont că ”la sacramentul spovezii preotul nu este stăpân, ci slujitor”.

În fine, ”un confesor bun trebuie să fie și evanghelizator, pentru că nu există evanghelizare mai autentică decât întâlnirea cu milostivirea, adevăratul chip al lui Dumnezeu”.

(A. Dancă)

 Sursa:ro.radiovaticana.va