Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A 23-a reuniune a Consiliului Cardinalilor

 
A 23-a reuniune a Consiliului Cardinalilor
  • 24 Feb 2018
  • 628

Începe luni, 26 februarie, cea de-a 23-a reuniune a papei Francisc cu Consiliul Cardinalilor, fiind prima întâlnire C9 din 2018.

Înființat de papa Francisc la 28 septembrie 2013 pentru a-l ajuta în procesul de reformă a Curiei Romane și de revizuire a constituției apostolice ”Pastor bonus” privind funcționarea Curiei romane, Consiliul Cardinalilor îşi continuă activitatea, potrivit agendei de lucru, după cum confirmă episcopul italian de Albano, mons. Marcello Semeraro, secretar al Consiliului Cardinalilor. «În următoarea sesiune - a afirmat mons. Semeraro - vor fi reluate tematici aflate deja pe ordinea de zi, situaţie posibilă şi datorită clarificării unor etape pe parcurs. De aceea, se poate spune că atenţia Consiliului Cardinalilor asupra principalelor departamente este deja în curs de definitivare. Reuniunea este într-o etapă de examinare, pornind de la o lectură a activităţii efectuate, ce a permis şi o clarificare a unor chestiuni care la început nu păreau a fi urgente.»

De asemenea, mons. Semeraro a subliniat că dimensiunea cea mai importantă a reformei este cea spirituală, nu cea structurală sau funcţională. Totodată, a explicat că "reforma nu trebuie înţeleasă în sensul îndreptării a ceva ce nu merge bine, ci în acel sens de "semper reformanda" ce se aplică întotdeauna Bisericii şi care se poate spune – în mod şi mai direct – despre Curia romană", care a cunoscut şi cu alţi pontifi – Pius al X-lea, Paul al VI-lea, Ioan Paul al II-lea şi Benedict al XVI-lea – intervenţii care ar putea fi definite „reformatoare”, ce presupun o tot mai mare transparenţă şi continue ajustări.  (AM)

 Sursa:ro.radiovaticana.va