Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Părinte la inaugurarea Anului Judiciar al Tribunalului Rota Romana

 
Sfântul Părinte la inaugurarea Anului Judiciar al Tribunalului Rota Romana
  • 31 Ian 2018
  • 1458

Locul central al conștiinței în activitatea judiciară a reprezentat firul roșu al discursului adresat de Suveranul Pontif cu prilejul inaugurării Anului Judiciar al Tribunalului Rota Romana, desfășurată luni, 29 ianuarie, în cursul dimineții, în sala Clementină din Palatul Apostolic. "Activitatea voastră se exprimă și în slujba păcii conștiinței și necesită să fie exercitată cu deplină conștiință", a subliniat pontiful amintind că aspectul privitor la conștiință s-a aflat în mod deosebit în atenția părinților ultimelor două Sinoade ale Episcopilor, având o rezonanță semnificativă în Exortația apostolică post-sinodală "Amoris laetitia".

«Conștiința asumă un rol decisiv  în alegerile importante pe care le au de înfruntat logodnicii  pentru a accepta și edifica uniunea conjugală și, prin urmare, familia potrivit planului lui Dumnezeu», a spus papa Francisc în discursul adresat cu prilejul inaugurării Anului Judiciar al Tribunalului Rota Romana, punând accentul pe importanța experienței de credință, speranță și iubire, astfel încât tinerii să poată din nou lua decizii cu conștiința sigură și senină, în vederea unei căsătorii deschisă darului fiilor și motiv de mare bucurie pentru Dumnezeu, Biserică și umanitate.  Sursa:ro.radiovaticana.va