Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Chile. Tensiuni la Santiago de Chile înainte de venirea Papei Francisc

 
Chile. Tensiuni la Santiago de Chile înainte de venirea Papei Francisc
  • 14 Ian 2018
  • 587

Arhiepiscopia de Santiago de Chile deploră atacurile cu bombe incendiare comise zilele trecute asupra mai multor capele, biserici și sanctuare din capitala țării. Este vorba de capelele Emmanuel  de Recoleta, Cristo Vencedor di Peñalolén, Sfânta Elisabeta a Ungariei (de la Gara Centrală), sanctuarul Cristo Pobre di Matucana și biserica parohială Jesus Maestro.

Într-un comunicat de presă, arhidieceza de Santiago își exprimă profunda durere pentru aceste fapte care sunt în ”contradicție cu spiritul de pace care însuflețește vizita papei”. ”Cu smerenie și seninătate”, se afirmă în comunicat, ”spunem celor care au comis aceste acte că nu reprezintă la modul absolut sentimentul marii majorități a populației și le amintim că trebuie să existe respect și toleranță între toți cetățenii pentru a construi o patrie de frați”. ”Chile are nevoie de mai mult dialog”, se mai spune în comunicatul arhidiecezei, ”și de aceea reiterăm mesajul lui Isus pe care papa vine să-l înmâneze fiecăruia: «Pacea mea o dau vouă» (moto-ul vizitei – n.r.). Îi invităm pe toți – catolici, credincioși de alte religii, bărbați și femei de bună voință – să-și reînnoiască simțământul de bucurie și să participe la celebrările liturgice de săptămâna viitoare alături de Sfântul Părinte, care aduce un mesaj de credință, speranță și iubire pentru toți”.

Într-o declarație la Radio Vatican, arhiepiscopul de Santiago, cardinalul Ricardo Ezzati, a spus că ”aceste gesturi în loc să ne descurajeze, aduc în inima noastră o stare mai profundă de așteptare și speranță. Noi știm că iubirea lui Cristos depășește orice, iar poporul chilian așteaptă cu nerăbdare să asculte glasul papei care vine să ne aducă pacea lui Cristos”.

Papa Francisc sosește la Santiago de Chile luni, 15 ianuarie a.c. pentru o călătorie apostolică de trei zile, după care merge în Peru unde rămâne până duminică, 21 ianuarie.Sursa:ro.radiovaticana.va