Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

2017, un an pe care l-am risipit și rănit prin fapte de moarte, minciună și injustiție

 
2017, un an pe care l-am risipit și rănit prin fapte de moarte, minciună și injustiție
  • 03 Ian 2018
  • 685

”Timpul anului 2017, pe care Dumnezeu ni l-a dăruit întreg și nevătămat, noi, oamenii, în diferite feluri l-am risipit și rănit prin fapte de moarte, minciună și injustiții”: a spus papa Francisc la predica rugăciunii Vesperelor din ultima zi a anului civil, celebrată duminică seară în bazilica Sfântul Petru. La celebrarea vesperelor din ultima zi a anului a participat prin tradiție și o delegație de la Primăria Romei.

”Războaiele”, a continuat pontiful, ”sunt semnul flagrant al acestui orgoliu absurd care recidivează. Dar la fel sunt toate micile și marile ofense aduse vieții, adevărului și fraternității, care cauzează multiple forme de degradare umană, socială și de mediu. Pentru toate acestea vrem și trebuie să ne asumăm, înaintea lui Dumnezeu, a fraților și a creației, responsabilitatea noastră. Dar în această seară, predomină harul lui Isus și reflexul său în Maria. Și predomină, de aceea, gratitudinea pe care, ca episcop al Romei, o simt în suflet gândindu-mă la oamenii care trăiesc cu inima deschisă în acest oraș”.

Papa Francisc: ”Aceste persoane, chiar dacă nu fac știre, sunt marea majoritate a celor care trăiesc la Roma. Și printre ei, nu puțini se află în condiții de dificultăți economice și, cu toate acestea, nu se plâng, nici nu cultivă resentimente și ranchiună, dar se străduiesc să facă zi de zi partea lor ca să amelioreze un pic starea de lucruri. Astăzi, în mulțumirea pe care o adresăm lui Dumnezeu, vă invit să exprimați recunoștința și pentru acești «artizani ai binelui comun» care își iubesc orașul nu cu cuvântul, ci prin fapte”.

Rugăciunea vesperelor s-a încheiat cu binecuvântarea euharistică și tradiționala cântare a imnului de mulțumire ”Te Deum”.

(rv - A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va