Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Irak: reconsacrată prima biserică catolică profanată de ISIS

 
Irak: reconsacrată prima biserică catolică profanată de ISIS
  • 14 Dec 2017
  • 1467

„Un mesaj de speranță și de victorie. ISIS a vrut să șteargă prezența creștină, dar noi ne-am întors”. Cu aceste cuvinte Mons. Bashar Matti Warda a sărbătorit reconsacrarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Tellskuf, grav afectată și profanată de ISIS. Biserica a fost reconstruită datorită unei contribuții de 100.000 de euro din partea asociației „Ajutor Bisericii care suferă”.

„Redeschiderea Bisericii va reprezenta un stimulent puternic pentru întoarcerea creștinilor în acest oraș și în întreaga regiune. Biserica este mult mai frumoasă și mai glorioasă decât înainte”, a declarat prelatul asociației, la sfârșitul ceremoniei din 8 decembrie 2017.

Restaurarea lăcașului de cult face parte din proiectul asociației „Ajutor Bisericii care suferă” pentru reconstrucția satelor creștine din Câmpia Ninive. Datorită acestui proiect, până în prezent 33% din populația creștină (6.330 de familii) a putut să se întoarcă acasă. În Tellskuf s-au întors până acum 1500 de familii, 67% din cele care au locuit acolo până în august 2014. Acesta era un obiectiv inimaginabil cu un an de zile în urmă, când localitatea era pe jumătate distrusă și complet abandonată, în timp ce Biserica purta încă semnele profanării, cu o statuie a Fecioarei Maria decapitată în prim plan.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.radiovaticana.va