Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Adu-ți aminte să cinstești sărbătorile. Din 2020 magazinele și supermarketurile din Polonia vor fi închise duminica

 
Adu-ți aminte să cinstești sărbătorile. Din 2020 magazinele și supermarketurile din Polonia vor fi închise duminica
  • 02 Dec 2017
  • 1454

Polonia a adoptat o lege care intenționează să închidă magazinele și supermarketurile în zilele de duminică, începând cu anul 2020. Legea, prezentată cu un an în urmă, a primit multe comentarii contradictorii după aprobare.

Conform textului, din luna martie 2018, va fi permisă deschiderea în prima și în ultima duminică a lunii. Începând cu anul 2019, unitățile comerciale vor putea rămâne deschise doar în ultima duminică a lunii și, în final, din 2020 interdicția va fi aproape completă, deschiderea fiind permisă doar în șapte duminici din an.

Legea se aplică și lanțurilor de magazine străine. Totodată, legea permite ca brutăriile și stațiile de carburant să rămâne deschise. Parlamentul polonez a aprobat legea cu 254 de voturi pentru. 156 de voturi au fost împotrivă și s-au înregistrat 23 de abțineri.

Cererea de a de închidere a magazinelor în zilele de duminică a fost susținută în repetate rânduri de Biserica Catolică din țară.

Potrivit agenției de investigație CBOS, 58% dintre polonezi ar prefera închiderea totală în zilele de duminică, în timp ce 37% ar fi împotriva acesteia.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:iltimone.org