Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Vizita PS Claudiu în Parohia Blăjel

 
Foto: Vizita PS Claudiu în Parohia Blăjel
  • 13 Noi 2017
  • 1351

Duminică, 12 noiembrie 2017, credincioșii parohiei „Sf.Arhangheli Mihail şi Gavril” din Blăjel, Protopopiatul Mediaş, au îmbrăcat straie de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost celebrată în biserica parohiei de Preasfințitul Părinte Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore Blaj. Alături de Preasfinţia Sa au concelebrat  pr. protopop Biriş Sorin şi pr. paroh Nicula Septimiu, împreună cu un sobor de preoţi, din protopopiatul Mediaş, dar şi din alte protopopiate.

Preasfinţitul Claudiu a fost întâmpinat, conform tradiţiei, de părintele paroh împreună cu părintele protopop cu Sfânta Evanghelie şi Crucea, iar un grup de copii, îmbrăcaţi în frumoase straie  populare i-au oferit un buchet de flori.

Primarul localităţii i-a adresat şi el ierarhului un cuvânt cald de bun venit.

Credincioşii au făcut ca biserica să fie neîncăpătoare, fiind prezenţi în mijlocul nostru primarul comunei, Mărginean Marius - prim curator al parohiei, viceprimarul, Făgădar Ioan şi o parte din consilierii locali.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Claudiu a transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, subliniind în cuvântul de învățătură importanţa pe care hramul o are pentru comunitate. Referindu-se la evanghelia duminicii, Preasfinţia Sa ne-a reamintit că Fiul lui Dumnezeu este pentru noi bunul samarinean care a luat asupra lui rănile noastre, plătind cu viaţa Lui şi că la fel suntem şi noi datori să dăruim mai departe ceea ce am primit în mod gratuit.

(GALERIE FOTO)

La finalul slujbei, părintele paroh a mulţumit Ierarhului şi confraţilor preoţi pentru prezenţa în mijlocul comunităţii şi, aşa cum se obişnuieşte în astfel de solemnităţi, s-a procedat la înconjurarea bisericii şi binecuvântarea credincioşilor cu apă sfinţită.

Sărbătoarea a continuat după Sfânta Liturghie cu o agapă frăţească la Căminul cultural din Blăjel.Sursa:bru.ro